En Strålande Utsikt

-för en 'bättre värld'

Obama: ”If I had a son, he would look like Trayvon”

De flesta har nog hört talas om det hemska dödssjutningen av 17-årige Trayvon Martin av en vakt – George Zimmerman – i ett inhägnat område i Florida.

Jag valde en bild från Google där Zimmerman inte är fotograferad i fängelsedräkten, då ett mugshot bredvid en leende pojke verkligen snevrider ens första intryck.

Omständigheterna kring mordet är oklara, där Zimmerman har förklarat sig handlande i nödvärn och att Martin ska ha dunkat dennes huvud i backen samt brutit dennes näsa. Någonstans i upprinnelsen finns Martins hoodie med – kanske såg Martin misstänksam ut? Dock har det kommit fram en video där Zimmermans arrest visas på ett par övervakningskameror; Zimmermans advokant må ha sagt att Martin dunkade Zimmermans bakhuvud i asfalten och bröt dennes näsa, men vid arresten ser man varken blod, svullnad eller spår av någon misshandel. Bilderna är inte 100% klara, men ovanligt klara för att vara just övervakningsfilm, och Zimmerman ska ha blivit omhändertagen av brandkåren innan gripningen, då man skulle ha kunnat torka bort blodet. Hur man trollade bort såret i bakhuvudet och den stresseffekt som en misshandel borde ha haft kan man fråga sig.

Idag blev demokratiske kongressmannen Bobby Rush utslängd från kongressen på grund av att denne under ett tal om rasism, med utgång från Martin-fallet, tagit av sig sin kavaj och tagit på sig sin hoodie i protest.

Barack Obama sade för fem dagar sedan att Trayvon lika gärna hade kunna varit hans son:

”If I had a son, he would look like Trayvon”

Annonser

Information

This entry was posted on 29 mars, 2012 by in Internationellt/Internationally and tagged , , , , , , .

Goodreads

Läsarmätare

  • 20,561

Följ mig på Twitter!

%d bloggare gillar detta: