En Strålande Utsikt

-för en 'bättre värld'

En Strålande Utsikt

Koncepteten Strålande Utsikt

Jag är 20 år gammal, och är för tillfället inne på mitt andra sabbatsår efter gymnasiet där jag gick ‘diplomatprogrammet’ International Baccalaureate. Jag har arbetat som volontär i Tanzania och Zimbabwe, och ämner studera till läkare för att i framtiden arbeta för organisationer som Médecins Sans Frontières (MSF) eller UNICEF (FN:s barnfond) i utvecklingsländer. Det är meriterande att tala ett tredje språk om man ska arbeta utomlands, så klart, och därför har jag studerat franska i en termin vid France Langue i Nice. Det är värt att notera att MSF, FN och Röda Korset har franska som officiellt språk.

Vid sidan om mina, ska vi kalla dem, professionella ambitioner sportar jag. Jag joggar en del och spelar fotboll. Jag har spelat i Juniorallsvenskan Elit med IFK Eskilstuna (jag var nog bland de sämre i laget, men fick mig 5 matcher under mitt år där), men ser fotbollen mest som ett roligt sätt att hålla igång rent fysiskt. Jag är oerhört tävlingsinriktad, bör väl nämnas.

Jag ska försöka vara ärlig på den här bloggen och står för det jag skriver, även om jag skulle råka uttrycka mig tvetydigt. Jag kommer så klart att linda in mina känslor och argument för att inte låta kränkande eller hetsande, precis som ett samtal jag skulle ha med någon jag känner, men kanske inte så privat som en egen dagbok. Om du inte håller med eller om du tycker att jag har skrivit någonting helt galet, så lämna en kommentar om det!

Namnet, Striking View/Strålande Utsikt, kom jag på då jag efter mina många olika erfarenheter från livet har gett mig många viktiga insikter i diverse frågor. Det betyder inte att jag vet allt bäst, eller att jag ens vet tillräckligt i vissa frågor, men jag tycker mycket och gillar att dela med mig, därför följer det att jag gärna ser mig om och njuter av den, just det, strålande utsikten.

***

Influenser:

George Orwell

Andrew Maslow

Nelson Mandela

Olof Palme

***

Jag kommer att lägga upp en del bilder här också, och för att undvika rättighetsfrågor tänker jag försöka länka varje bild jag lägger upp, så ni kan gå till bildens källa. Jag tänker dock inte ansvara för denna källas innehåll. Denna princip gäller för allt material som ingår på denna sida, inkluderat musik och filmer.

2 kommentarer på “En Strålande Utsikt

 1. Amanda
  25 september, 2012

  Hejsan! Snubblade in på din blogg då jag sökte på skolan ”France Langue”. Jag befinner mig just nu i Nice & ska börja studera franska. Vilken nivå befann du dig på när du startade? Vilken kurs/nivå valde du? Vad kostade det & var det värt det? Fick du bidrag? Skolan i övrigt? Tacksam för svar! :-) Ha det fint!

  • drevinho
   25 september, 2012

   Hej! Vad kul att man kan hjälpa till! Jo, sökte kursen ”Franska 1 i Frankrike” (via antagning.se) på Mälardalens Högskola. Det är en universitetskurs som är en fortsättning på antingen Franska Steg 3 eller kurser som går längre än den från gymnasiet. Jag läste endast steg 3 på gymnasiet, men kunde ändå söka. Det var gratis, och man fick så klart fullt CSN-bidrag då kursen är på heltid. Skolan var liten, men ganska personlig och jag gjorde stora framsteg! Hör av dig om du vill veta något mer=)

Kommentera här om du sympatiserar eller inte håller med mig! Alltid kul att höra någon annans syn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: